Motion, magnesium og glucosamin til alle former for slidgigtSlidgigt er for mange et kæmpe problem her i Danmark. Det betyder for mange at de har svært at gøre ting som de plejer, eller at de ofte døjer med smerte i deres led. Slidgigt er en sygdom som en stor del over de 50 år vil opleve i større eller mindre grad. Den ramme ofte et eller flere led, som f.eks. vores knæ, finger, håndled eller fodled og nedbryder brusken i ledet. Dette reducerer funktionen i ledet, samt kan være temmelig smertefuldt. Det er endnu ikke noget kur mod slidgigt, men der er visse ting som kan gøres for at lindre smerterne eller symptomerne. F.eks. med smertestillende medicin, kosttilskud som magnesium eller Glucosamin. En helt anden og ofte billigere mulighed er ganske almindelig motion.

Læs mere om slidgigt her på: https://docs.google.com/document/d/1h9G46s0iRbIZjuYkQKIbHWimD0mZKwu4EA_gonDy5pw/preview

Hvorfor virker motion mod slidgigt?

For mange giver det måske ikke mening, at døjer man smerte og nedbrudt brusk i knæet, så skal man træne det, frem for at holde det i ro. Men det er der faktisk en god grund til.
Motion øger blods gennemstrøm i vores væv. Det betyder at de affalds stoffer som findes i cellerne, vil blive transporteret væk hurtigere. Men det betyder også at der kommer flere mineraler, vitaminer og næringsstoffer dertil.

Læs mere om motion og gigt her på: http://bit.ly/2ooVjQp

En anden fordel ved motion, er at man ofte taber sig, når man betynder at motionere. Dermed reduceres belastningen på ledet, hvilken igen fører til færre gener. Man opbygger også musklerne omkring ledet, som igen er med til at beskytte det og reducerer den belastning som sker på ledet.

Så dermed er motion faktisk en rigtig god måde, at reducere de problemer som mange ofte oplever ved slidgigt.

Dermed er det ikke sagt det er løsningen for alle. For nogle af symptomerne så slemme, at selv på smertestillende medicin, vil man ikke være i stand til at træne det ramte led.
Men i mange tilfælde vil der dog være nogle øvelser som man vil være i stand til at udfører, som vil styrke musklerne omkring de led, man har slidgigt i.

Kosttilskud mod slidgigt

Udover motion og smertestillende medicin, er der også andre ting som man kan prøve, for at minimere problemerne med gigten. F.eks. kosttilskud i form af magnesium eller Glucosamin. Flere patienter med slidgigt har rapporteret at efter nogle ugers brug af enten magnesium, Glucosamin eller en kombination af disse, har de mærket mindre til gigten. Lad os kigge lidt nærmere på hvorfor dette kan være tilfældet.

Magnesium

Grundstoffet magnesium bruges til rigtig mange ting i vores krop. En af disse ting er opbygning af væv og muskler. Før man ikke nok magnesium igennem sin kost, hvilket lidt for mange af os danskere ikke gør. Så bliver vævet nedbrud endnu hurtigere end normalt. Har man i længere perioder været i magnesiumunderskud, og begynder man derfor at fylde sine magnesium depoter op igen, så er der en chance for at noget af det ødelagte væv, vil blive ordnet igen og dermed vil man opleve mindre gener i ledet.
Derfor vil det ofte være en god ide med et magnesium tilskud, hvis man har slidgigt, så sikre man på den måde, at man får dækket sig daglig magnesium behov.

Læs mere om magnesium her på: https://sites.google.com/view/magnesiumtilskud

Glucosamin

Et andet kosttilskud som mange slidgigts patienter, har haft en positiv oplevelse med, er Glucosamin. Glucosamin består af sukkerarten Glukosamin, som findes i alt vore væv og brusk. Har man slidgigt, er mængden af Glukosamin i det ramte led, ofte mindre end normalt. Ved at indtage et dagligt tilskud af Glucosamin, sikre man at kroppen har den mængde Glucosamin som den har brug for, og i mange tilfælde vil dette også øge mængden i de beskadigede led.

Helse og sundhed - en god måde at komme over slidgigten på
Så er du en af de mange, som har problemer med slidgigt, så tag en snak med en fysioterapeut, om hvilke øvelser og motion, som vil være passende i lige netop dit tilfælde. Hvordan du skal træne, og hvor meget afhænger af hvor slemt ledet er skadet og flere andre faktorer. Så det er ofte meget individuelt hvordan dit træningsprogram skal se ud. Derfor kan det være en rigtig god ide, at starte ud med at tale med en professionel fysioterapeut.
Husk også at kombinere træningen med Magnesium og Glucosamin, for optimal udbytte.

udklædning fra onlinekostumer.dkUdklædning og kostumer er efterhånden blevet rigtigt stort her i Danmark, mange bruger flere timer på at finde det helt rigtige kostume så ens Halloween, Karneval eller Oktoberfest bliver så perfekt som mulig. Men hvad hvilke smykker og tilbehør skal man bruge til et kostume? Du kender det sikkert godt, du har valgt et super flot Pocahontas kostume, men ved ikke hvilke af dine smykker eller andet tilbehør som vil passe godt der til. Du er godt klar over at dit nye Gucci Dame ur bestemt ikke er det rigtige valg, men hvad med den gamle sølvhalskæde fra din bedstemor, vil den kunne bruges her? Hvad sko skal man vælge og skal der også en hovedbeklædning til? Det at finde det rigtige kostume, kan hurtigt komme til at virke som den nemme del, sammenlignet med valg af tilbehør til kostumet. Her kommer et par tip til hvordan du bedst muligt vælger tingene ud.

Find det rigtige kostume

Det første du skal gøre, er at finde ud af hvilket kostume som vil passe til den begivenhed du skal til. Er det en privat Halloween fest, så er dit gamle superhelte kostume fra fastelavn nok ikke den bedste ide. Det samme gælder for dit Tyroler kostume fra året før. Her gælder det om at vælge noget passende. Sæt dig lidt ind i hvad Halloween er, og hvorfor man iklæder sig et Halloween Kostume i første omgang. Du vil hurtig kunne se at man iklæder sig uhyggelige kostumer, for netop at skræmme onde ånder væk, da de netop på halloween aften, har nemmest ved at komme ind i vores verden. Så i gang med at finde den mest uhyggelige udklædning du kan. Du vil hurtigt opdage, at det bestemt ikke er en nem opgave at finde det perfekt kostume. Der er efterhånden rigtig mange forskellige at vælge imellem, og i alle prisklasser. Du kan selvfølge også gå i en af de lokale butikker, som sælger billige kostumer, men udvalget her er oftest ret begrænset. Derfor kan du med fordel kigge hos nogle af de mange online butikker, som eksempelvis karnevalsshoppen.dk. Er det f.eks. tale om en sjov Oktoberfest, så se hvad muligheder der, for at finde det rigtige tyroler kostume.

Find det rigtige tilbehør

Når valg af kostumer så er overstået, er det tid til at kigge på tilbehøret. Et kostume alene er kun halvdelen at det med at finde en ordenlig udklædning. Du kan være ret sikker på at mange andre også har købt det kostume, du selv lige har bestilt. Du kan selvfølgelig også vælge selv at lave et, men med mindre du er rigtig dygtig til at sy, kan dette efterhånden ikke betale sig, nu da udvalget er så stort.
Ved at vælge det rigtige tilbehør, kan du få din udklædning til at skille sig ud fra mængden. Vælger du f.eks. et pirat kostume til en temafest, så kan tilbehøret være forskellige typer af knive og sværd. Et smart bælte, en flaske rom, oppustelig papegøje, en klap for øjet, og hvad der ellers vil være passende for en klassisk pirat. Faktisk skal der ikke ret meget tilbehør til, før at din udklædning er meget anderledes and andre som også har købt samme kostume. Tilbehøret er også med til at gøre kostumet mere komplet, og få folk til at ligge mere mærke til det. F.eks. skal jeg selv til tyroler fest hos Hexen, det er tale om denne her begivenhed. Hvilket jeg ser rigtigt meget frem til. Når vi snakker tilbehør her, så inkludere det selvfølgelig også smykker. Er du pirat, kan dette være en næsering, nogle store øreringe eller en dødningehoved fingerring. Det kan også være et slange armbånd til den egyptiske prinsesse eller en læder halskæde til indianer pigen. Sørg blot for at vælge noget, der passer til temaet og tidsalderen.

Husk makeup

Ingen udklædning er perfekt uden den rette makeup. Snakker vi pirater, så tænk Johnny Depp fra “Pirates of the Caribbean”. Det er jo hovedsageligt på grund af hans Makeup at man husker ham. Det samme gælder for mange af de mere uhyggelige udklædninger. Hvad en en Zombie f.eks. uden makeup? Også mange andre typer af udklædninger kan få stor gavn af makeup. Skal man f.eks. til Oktoberfest og har iklædt sig et flot tyroler kostume, så må man gerne sminke sig lidt mere dullet end ellers, da det vil være passende til sit tyrolertøj. Makeuppen er prikken over i’et, og ingen udklædning er perfekt uden.

Med et godt kostume, det rigtige tilbehør og en god makeup er du nu klar til din kostumefest. Og hvis du har gjort lidt ud af tingene, så vil du uden tvivl skille dig ud fra mængden, og være hende eller ham som folk kommer til at huske. Derfor kan det ofte godt betale sig at ligge en smule mere tid og penge i disse ting, end du i første omgang havde overvejet.

Her er en lille video om makeup til kostumer.Rigtig mange butiksejere er plaget af støj fra vejen eller fra en bagvedliggende industri grund. I mange tilfælde er der ikke ret meget at gøre ved det, men nogle kan er det faktisk muligt at opsætte en støjvæg og dermed kraftigt reducere støjen. En af mine gode venner, som ejer en smykke og ure butik i en større by, har i flere år været plaget af støj fra en nærtliggende fabrik. Han valgt så efter råd fra et hegns firma, at opsætte et bestemt type hegn, et såkaldt støjhegn (eller støjvæg som de også kaldes), i området mellem butikken og fabrikken, og det mere end halverede støjen. Men hvad er et støjhegn og hvorfor kan det være en stor hjælp for netop dig eller din virksomhed? Nogle gange kan det dog være nok at sørge for sit tag og hus er ordentligt isoleret, da dette også kan reducere støj en hel del.

Hvad er et støjhegn?

Støjvægge er en bestemt type af hegn, som er lavet af af, eller beklædt med, et lydisolerende materiale. Støjhegnet har to funktion, den ene er at absorbere støjen, det vil sige at en del af den lyd som rammer hegnet, dæmpes af støjvæggen og bliver ikke længere hørt. Den anden funktion er refleksion som dækker støjhegnets evne til at kaste lyden tilbage i retning af støjkilden. Det er kombinationen af de to funktioner, som påvirker hvor got en støjvæg eller støjværn virker.

Hvor bruges en støjvæg?

Er det alle som kan få gavn af en støjvæg? Nej det afhænger af hvor du bor eller har butik, i forhold til hvor larmen kommer fra. Har du f.eks. butiks facade op mod en større trafikeret vej, så vi du jo nok ikke gemme din butik af vejen, med et støj hegn. Har du der imod en fin baggård, og kommer lyder fra den retning, så vil du i mange tilfælde kunne reducere larmen, ved at udskiftet det eksisterende hegn, med et støjhegn. Husk også har du en større port i hegnet, så skal disse porte også være lavet af et støj reducerende materiale. Du kan finde mere information om forskellige hegnstyper her på Info om Hegn og Porte.
Et andet sted hvor en støjvæg kan være uundværlig, er hvis du har en have eller terrassere ved dit hus, og bor i nærheden af en larmende industri eller vej. Her vil du næsten altid med fordel kunne opsætte støjvægge og gøre det mere behageligt for dig og din familie, at benytte denne terrasse eller have. Ofte har du jo i forvejen et hegn, som sikkert tager en lille del af støjen, men med et rigtigt professionelt støjhegn vil den effekt blive mange gange større.

Kan man selv opsætte en støjvæg?

I mange tilfælde kan du fint selv opsætte en støjvæg, men at finde den rigtige type, som passer til lige netop dit behov, kan kræve lidt professionel hjælp, så du ender med et få en model som passende til den mængde støj du oplever. Gider man ikke selv arbejdet med opsætningen af et sådant hegn, så er der masser af hegns firmaer, som f.eks. Ishøj Hegn A/S eller Ser hegn, som sagtens kan klare en sådan opgave.

I min vens tilfælde hjalp det enormt meget med hans nye støjhegn. Støjen i hans butik gik fra at være noget han tænkte på flere gange om dagen, til ikke længere at være en specielt generende faktor. Det er selvfølgelig ikke helt billigt med et sådant special hegn, men for mange kan det sagtens være prisen værd.

Her er en lille video om støjreducering generelt, og par tips til hvordan du kan formindske larmen i din have eller bolig.Skal jeg købe briketter eller brænde og hvordan finder jeg en god forhandler inde på trustpilotDyrker du meget sport, kunne det jo være en ide med et sportsur som et supplement til din træning. Vi ser her nærmere på nogle af de forskellige typer af sportsure man kan købe nu om dage. Et sportsur kan være med til at gøre det lidt sjovere at dyrke sin sport, og for mange et vigtigt redskab som er svært at undvære. Mange af de funktioner som understøttes af sportsure, fås også som apps til de forskellige smartphones, dog kan det ofte være nemmere at have et lille ur på håndledet, frem for at slæbe rundt på en mobiltelefon.

Pulsur

Et pulsur bruges til at måle ens puls. De fleste pulsure fungere ved at du har en sender på brystet som måler din hjerterytme og sender signalet videre til uret, som så kan vise hvad din puls er på et givet tidspunkt. Et pulsur kan bruges til flere forskellige typer af sport hvor det kan være vigtigt at kende ens puls. Det kan f.eks. være til løb eller cykling. De fleste puls ure kan også benyttes som almindelige ure, til at holde øje med klokken. I mange tilfælde er der ikke forskel på herreure og dameure når vi tager pulsure, eller sportsure generelt. Det er dog muligt i nogle mærker, at få ure som er specielt designer til damer eller herre.

Løbeure

Et løbeur er ofte en videreudvikling af pulsuret. Ud over at måle pulsen, er der ofte flere funktioner i et løbeur, som f.eks. at vise hvad hastighed man løber med. Denne måles nu om dage oftest via GPS, men mange af de lidt ældre modeller kommer med en sensor som placeres i ens sko. Nogle løbeure kan vise grafer over ens fremgang eller vise hvad rute du har løbet. Dyrker man meget løb, så kommer man ikke uden om at skulle bruge et løbeur på et eller andet tidspunkt.
Er du en af de mange, som har problemer med slidgigt, så kan en rask løbetur ofte være sundt.

Læs også: Hvorfor dyrke motion, hvis du har slidgigt

Dykkerur

Et dykkerur skal først og fremmest være vandtæt, og kunne tåle at komme ned på større dybder uden at blive beskadet. Dette kræver ofte ekstra stærkt glas og bedre isolering. Nogle dykkerure kan vise hvor dybt man er nede, eller man kan sætte en timer på hvornår ens ilt er ved at være sluppet op. Ofte er lysstyrken kraftigere på disse ure, så det er muligt at se displayet selv i meget grumset vand.

Bjergbestigerure

Et af de mere specifikke typer af sportsure er ure til bjergbestigere. Her er funktioner som en god GPS forbindelse vigtig, da det kan betyde liv og død hvis man fare vildt på en bjergbestigning. Ofte er der også højde målere indbygge i disse typer af ure, som gør det muligt at se hvor mange meter man er over havets overflade.

Reklame:
Brug for billig brænde til din pejs eller ovn? Så overvej kvalitets briketter fra bestilbriketter.dk – din online forhandler af brænde, briketter og træpiller.

Her er en video, som fortæller lidt om hvordan du kommer i gang med at løbe. En af de bedste og billigste former for motion.Posted in Ure.

kostumeoutlet.dk - alt i udklædning og kostumerEn af de ting som jeg normalt elsker ved ure, er designet og kunsten i den, mange ure kan nemt sammenlignes med smykker, og er bestemt også en af grundene til at så mange går med ure nu om dage hvor nærmest alle alligevel har tilgang til klokken på anden vis. Men hvad med de moderne smartwatches, er det blot en udvidelse af ens telefon eller er det ligesom et almindeligt armbåndsur et smykke der pynter på armen? Vi har spurgt lidt forskellige og langt de fleste er faktisk enige om at som et smartwatch ser ud lige p.t. er det blot en forlængelse af ens mobiltelefon og bestemt ikke noget der også pynter på håndledet. Det svare lidt til at du tager et kostume på og prøver at udgive dig for noget du ikke er.

Problemer med støj på din arbejdsplads eller i hjemmet? Så kan en støjvæg være en løsning – tjek vores nye artikel om støjvægge

Hvad er et smartwatch?
Et smartwatch er i bund og grund et ur som giver dig mange af de samme funktioner som du finder i en smartphone, det vil sige at du kan læse SMS beskeder, optage video, og i nogle tilfæle tale gennem uret præcis som med en almindelig mobiltelefon. I langt de fleste tilfælde kræver det dog at du har din almindelige mobiltelefon inden for Bluetooth rækkevide, før at alle funktionerne i dit smartwatch virker. Har du ikke den telefon med, er der ofte ikke flere funktioner i et smartwatch end du finder i et almindeligt armbåndsur. Disse moderne ure fås i forskellige designs og fra flere forskellige producenter, men ofte er de ret store og klodsede for netop at have en skærm der er stor nok til at man faktisk kan bruge den til noget fornuftigt. En anden ulempe ved disse smarte ure, er at de ofte kun holder batteri i en dag hvor efter de skal oplades, sammenligner man med traditionelle digitalure kan man af disse jo holde strøm i flere år før batterierne skal udskiftes.

Hvem benytter sig af smartwatches
Hvad jeg er kommet frem til, er det hovedsaligt de unge i alderen 18-27 som mest benytter sig af disse nye type af ure og mest folk der elsker teknik og elektronik. Der er selvfølgelig også mange lidt ældre som også tager denne teknologi til sig, men her er det igen mest dem som elsker ny elektronik og syntes ikke at udviklingen på det teknologiske område kan gå hurtigt nok. De folk som er mere til mode og stil, går som regel langt uden om disse nye smartwatches og vælger i stedet et smart designer ur og så benytter sig af mobiltelefonen til alle de andre ting.
De fleste smartwatches er til både herre og dame, det vil sige at du ikke skal have et specifikt herreur eller dameur men et ur som passe til begge køn. Igen en begrænsning for dem som ønsker at skille sig lidt ud og som syntes at dameure skal være slanke og elegante, mens herreure skal være mere rå og maskuline i det.

Så umiddelbart vil jeg mene af smartwatches hovedsagligt henvender sig til de unge, men kan også bruges af de lidt ældre uden at det på nogen måde virker forkert.

Reklame:
Brug for et nyt kostume til din næste oktoberfest? Så klik dig ind på karnevalsshoppen.dk og se vores store samling af tyrolertøj og tyroler kostumer til både mænd og kvinder her på Tyrolerfest hos kostumeoutlet.dk

Posted in Ure.

ur til mændMode og herreure er 2 ting som ofte passer rigtigt godt sammen. Tag f.eks. et tilfældigt mode magasin til mænd som f.eks. Euroman og læs det igennem, så vil du uden tvivl støde på flere reklamer for herre ure på de mange sider. Dette skyldes at ure til mænd er et af de få smykker udover en simpel halskæde,armbånd og ring som mænd kan bruge. Taler vi om de lidt ældre mænd har vi faktisk kun vielses ringen og uret tilbage som de kan benytte og stadig se smarte ud. De er jo de færreste mænd over 35 hvor det stadig ser smart ud med en halskæde, ørering eller armbånd. Af den grund er herreure så populære og bestemt noget som de fleste mænd bør have fokus på når de sammensætter deres stil.
Det behøver ikke at være et 50.000 kroners Rolex eller Breitling ur, men heller ikke et 200 kroners addidas sports ud man tager på for at se smart og stilfuld ud. Der findes mange rigtig gode og flotte herreure til under 3.000 kroner som ofte nemt kan klare jobbet.
Vil man derimod udstråle snob effekten og virke som den successfulde og rige businessmand så skal man desværre frem med den store tegnebog og bruger en 30-60.000 på et luksusur, men heldigvis kan de fleste nemt klare sig med f.eks. et 2500 kroners Diesel ur.

Hvis vi ser lidt nærmere på hvilke typer af herre ure der findes har vi f.eks.

Sportsure – Dette er ure som er beregnet til en bestemt sport, et af de mest kendte eksempler er løbeure som udover at kunne vise klokken ofte også kan vise din puls, din farver, gennemsnitshastigheder og andre oplysninger som kan være nyttige for dem som løber. Ud over løbeure er det et hav af sportsure f.eks. dykkerure, cykelure, flyveure og mange andre typer af specifikke ure til sport og aktivitet.

Smartwatches – En af de nye typer som få mere og mere fokus er de såkaldet smartwatches. Et smartwatch er et ur som ofte er koblet trådløst sammen med en mobiltelefon og har til formål at flytte noget af funktionaliteten fra mobiltelefonen op i håndledet. Det kan f.eks. bruges til at tage billede med som efterfølgende lageres i din mobiltelefon, vise SMS beskeder, ringe op for dit og flere andre funktioner. Denne type af ure er lige nu under kraftigt udvikling og vi vil bestemt se meget mere til smartwatches over de næste par år.

Luksusure – Luksus ure er specielle ure til dem som har råd at give over 50.000 kroner for et ur. Det er f.eks. mærker som Rolex som er et af de mest kendte mærker inden for luksusure.

Hverdags ure – Denne type af ur har hovedsagligt til formål at vise hvad klokken er og ikke så meget andet. Det må selvfølgelig gerne se smart og pænt ud men hovedformålet er det som uret oprindeligt blev skabt til, nemlig at vise hvad klokken er.

Jeg håber du har fået lidt ud af denne her info side om herre ure og lært at et ur ikke blot er noget som benyttes til at vise klokken med men er en genstand som kan have flere forskellige funktioner og benyttes til mange ting.

Posted in Ure.