Skal jeg købe briketter eller brænde og hvordan finder jeg en god forhandler inde på trustpilotDyrker du meget sport, kunne det jo være en ide med et sportsur som et supplement til din træning. Vi ser her nærmere på nogle af de forskellige typer af sportsure man kan købe nu om dage. Et sportsur kan være med til at gøre det lidt sjovere at dyrke sin sport, og for mange et vigtigt redskab som er svært at undvære. Mange af de funktioner som understøttes af sportsure, fås også som apps til de forskellige smartphones, dog kan det ofte være nemmere at have et lille ur på håndledet, frem for at slæbe rundt på en mobiltelefon.

Pulsur

Et pulsur bruges til at måle ens puls. De fleste pulsure fungere ved at du har en sender på brystet som måler din hjerterytme og sender signalet videre til uret, som så kan vise hvad din puls er på et givet tidspunkt. Et pulsur kan bruges til flere forskellige typer af sport hvor det kan være vigtigt at kende ens puls. Det kan f.eks. være til løb eller cykling. De fleste puls ure kan også benyttes som almindelige ure, til at holde øje med klokken. I mange tilfælde er der ikke forskel på herreure og dameure når vi tager pulsure, eller sportsure generelt. Det er dog muligt i nogle mærker, at få ure som er specielt designer til damer eller herre.

Løbeure

Et løbeur er ofte en videreudvikling af pulsuret. Ud over at måle pulsen, er der ofte flere funktioner i et løbeur, som f.eks. at vise hvad hastighed man løber med. Denne måles nu om dage oftest via GPS, men mange af de lidt ældre modeller kommer med en sensor som placeres i ens sko. Nogle løbeure kan vise grafer over ens fremgang eller vise hvad rute du har løbet. Dyrker man meget løb, så kommer man ikke uden om at skulle bruge et løbeur på et eller andet tidspunkt.
Er du en af de mange, som har problemer med slidgigt, så kan en rask løbetur ofte være sundt.

Læs også: Hvorfor dyrke motion, hvis du har slidgigt

Dykkerur

Et dykkerur skal først og fremmest være vandtæt, og kunne tåle at komme ned på større dybder uden at blive beskadet. Dette kræver ofte ekstra stærkt glas og bedre isolering. Nogle dykkerure kan vise hvor dybt man er nede, eller man kan sætte en timer på hvornår ens ilt er ved at være sluppet op. Ofte er lysstyrken kraftigere på disse ure, så det er muligt at se displayet selv i meget grumset vand.

Bjergbestigerure

Et af de mere specifikke typer af sportsure er ure til bjergbestigere. Her er funktioner som en god GPS forbindelse vigtig, da det kan betyde liv og død hvis man fare vildt på en bjergbestigning. Ofte er der også højde målere indbygge i disse typer af ure, som gør det muligt at se hvor mange meter man er over havets overflade.

Reklame:
Brug for billig brænde til din pejs eller ovn? Så overvej kvalitets briketter fra bestilbriketter.dk – din online forhandler af brænde, briketter og træpiller.

Her er en video, som fortæller lidt om hvordan du kommer i gang med at løbe. En af de bedste og billigste former for motion.Posted in Ure.